donderdag 28 maart 2013

Schuttingen trends 2013


Lees alles over nieuwe schuttinghoogte regels en de laatste schuttingtrends van 2013 in onderstaand artikel.

Schuttingen mogen nu 2 meter hoog
Nederlanders behoren tot de langste mensen ter wereld. Menigeen is al langer dan 1.90 meter. Deze groep mensen kijkt al snel over een schutting van 180 cm. Niet zo gek is het dan ook dat het rijk heeft bepaald dat de maximale hoogte van schuttingen in achtertuinen van 180 cm naar 2 meter is verhoogd.


De schutting wordt hoger
In het nieuwe bouwbesluit is van rijkswege bepaald dat 2 meter hoge schuttingen in achtertuinen zijn toegestaan zonder vergunning van de gemeente. Zo geniet u van meer privacy in uw achtertuin. Uiteraard wel even met de buren afstemmen en eventueel het kadaster raadplegen voor de exacte lijn van de erfgrens. Wilt u een erfascheiding plaatsen aan een voorgevelrooilijn (doorgaans de buitenzijde van een hoekhuis) dan geldt zonder vergunning een maximale hoogte van 1 meter, dit geldt ook voor voortuinen. Zie onderstaande afbeelding meer informatie over maximale toegestane schuttinghoogtes.


Schuttingtrends
Tuinhoutcentrum Buitenwarenhuis.nl volgt ook dit jaar weer de trends op het gebied van schuttingen. Dit jaar zijn dichte tuinwanden van geimpregneerde rabatdelen, open gegalvaniseerde draadmatten (ook wel trellis genoemd) voor klimplanten en kant en klare 2 meter hoge tuinschermen helemaal in. Wie een luxe tuinafscheiding wenst, heeft dit jaar extra veel keuze. Zo zijn er schermen met aluminium rand, kant en klare sloophout schuttingen of men kan meegaan met de trend van Zweeds rustiek zwart houten tuinschuttingen. Kunststof schuttingen zijn in opkomst, maar nog steeds aan de prijs en gevoelig voor krassen. Ook is er binnen composiet zeer veel kwaliteitsverschil.


Hout en beton combineren
Met een betonband onder een 180 x 180 cm tuinscherm bereikt u ook de 2 meter hoogte. Bovendien gaat uw scherm langer mee omdat deze niet in aanmerking komt met vochtige bodems. Wie een volledig dichte schuttingwand maakt moet zich wel realiseren dat hier geen wind door kan waaien, extra stevige 9x9 cm dikke hardhouten palen zijn dan ook aan te raden. Daarbij is bij slappe grondsoorten als zand snelbeton bijstorten geen verkeerd idee.


Open Draadmatten
De schutting afwisselen met open gegalvaniseerde draadmatten voor klimplanten hebben een aantal voordelen die zeer goed passen bij deze tijd: zeer betaalbaar, natuurlijke tuinafscheiding, ruimtelijk en sociaal dankzij enige doorkijk. Wie extra hoogte wil bereiken met een dergelijk trellisscherm van 180 cm hoogte kan deze 10 tot 20 cm boven de grond laten zweven. Trellissen worden veel afwisseld met een horizontale plankenschutting of kant en klare tuinschermen. Handig is dat u de trellisschermen op maat kunt flexen om zo alsnog goed uit te komen bij kant en klare 180 cm schermen. Denk aan de breedte van de palen en de eindpaal. 

Plaats de open trellismatten altijd aan de zijde waar u het minste directe inkijk hebt van uw buren. Meestal is dit aan de zijkant helemaal achteraan. Als u achter uw huis vrij uitzicht heeft over land dan is het juist weer mooier een of enkele open trellis daar te plaatsen.
Steigerhout trend blijft maar doorgaan
Naast lounge-tuinmeubelen van steigerhout zien we meer vraag naar verticale plankenschuttingen van oude, gebruikte steigerplanken. De oud, grijze look van deze planken geeft u tuinafscheiding een stoere, robuuste uitstraling. Let op, deze oude steigerhouten planken wel altijd impregneren voor buitengebruik.


Kokosbasten scherm
Zoekt u iets bijzonders voor in de tuin? In het luxe segment schuttingen zien we in 2013 tuinschermen van kokosbasten. Dit bijzondere scherm is gemaakt van stalen frames gevuld met basten van kokos 
palmbomen. De basten hebben bovendien een verrassend lange levensduur van ruim 10 jaar.


Sloophout schermen
De sloophout trend is ontstaan binnenshuis in de vorm van keukentafels en bijzettafels. Nu zie je ook sloophouten schutting terug. Deze schermen gemaakt van sloophout planken passen zich meteen bij de nieuwe wetgeving aan en zijn verkrijgbaar in 2 meter hoogte.


Samen bestellen
Wilt u samen met uw buren een nieuwe schutting bestellen? Buitenwarenhuis.nl heeft daarvoor een handige bestel samen service zodat niemand van u het totale bedrag hoeft voor te schieten. Wij maken automatisch deelfacturen voor alle deelnemers. Wel zo gemakkelijk. Kijk voor meer informatie hierover op de website van Buitenwarenhuis.nl onder samen bestellen.


Gratis proefmonster
Voor wie hout eerst wil zien, voelen en ruiken biedt Buitenwarenhuis voor vrijwel alle vlonder- en schuttingplanken gratis proefmonsters. Zo weet u altijd wat u krijgt. Deze unieke dienst maakt online bestellen nog aantrekkelijker. Bovendien hoeft u de deur niet uit, tuinhouthandel Buitenwarenhuis bezorgt in heel Nederland en Belgie aan bij u thuis.Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.