donderdag 14 maart 2013

De Terrastrends voor 2013

De laatste terrastrends
Door de late sneeuw in maart zijn we nu met z'n allen echt toe aan het voorjaar van 2013. Buitenwarenhuis.nl brengt u op de hoogte van de laatste terrastrends.

Wat we zeker terugzien is dat we nog meer willen loungen in de tuin. Namen we vroeger genoegen met één terras aan de woning, nu hebben we behoefte aan een 2e en soms zelfs 3e terras. Zo hebben we altijd een plekje om lekker te ontspannen in de zon, te lezen in de schaduw, te barbecuen of windvrij in de tuin te zitten.

Superstrak terras
Qua terrashout zien we een opvallend nieuwe houtsoort opduiken, namelijk kokoshout. Dit tropische hout van koksbomen wordt gekenmerkt door een mooie donkere houtnerf en effen bovenkant. Met B-Fix bevestigingsklemmen kunt u bovendien een terras maken zonder zichtbare schroefkoppen. Zo heeft u een superstrak (dak)terras.

Hoewel hardhout onverminderd populair blijft, zien we ook dat geïmpregneerde vlonderplanken van vurenhout door hun aantrekkelijke prijs het uitstekend doen. Men wil na 10 jaar al lang weer iets anders en doordat alle houtsoorten naar potloodgrijs verkleuren is het verschil tussen hardhout en naaldhout best gering. Voor wie geen schroefkoppen wil zien in zijn of haar houten vlonderterras zijn er voor hardhout en vuren terrasplanken nu ook speciale onzichtbare tiger claw bevestigingsclips. Zeker voor wie kiest voor de gladde terrasplanken heeft nu een superstrak terras.

Een andere trend die we afgelopen jaren al zagen, is schaduwdoek over uw terras. Schaduwdoek beschermt u niet alleen tegen de zon, het geeft ook nog eens een luxe uitstraling en is zeer betaalbaar. Met enkele, dikke ronde of vierkante palen en/ of bevestiging aan uw woning creert al snel een fraaie terrasoverkapping.

Loungetijd
We zijn moe van de lange winter, dus willen we de komende tijd loungen, loungen en nog eens loungen. Het aanbod lichtgewicht loungestoelen, ligbedden en kussens bij tuinwinkels is dan ook immens. Het 2e terras wordt inmiddels al heel gewoon. Samen met loungemeubelen zijn kunststof, metalen en houten terrasoverkappingen, kant en klare beachvlonders en tuinpaviljoenen de trend. Deze overkappingen zorgen voor beschutting en zo is het nog een uurtje langer aangenaam om buiten te blijven de komende maanden.

Naast prefab terrasoverkappingen is er voor de doe het zelver een groter aanbod dan ooit van zelfbouw hout zoals geimpregneerde vuren palen en dakbalken voor veranda's en overkappingen. Met glas, golfplaten, schaduwdoek of gegalvaniseerde trellissen creert de klusser vervolgens een dak. Met windbreekgaas rondom uw terras creëert tot slot u een waar microklimaat op uw terras.
Terras van kokoshout

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.