vrijdag 17 februari 2012

Tuintrends 2012

Lees in dit artikel de nieuwste tuintrends voor 2012. Het tuinseizoen is nog vroeg, maar toch pikken we er een aantal trends alvast uit.

Voorjaarsstormen
Afgelopen maanden hadden we al te maken met enkele stevige stormen. Tuinschermen waaiden hierbij vaak om. Ouderwetse schuttingen met stevige palen om de 40 centimeter en betimmert met horizontale schuttingplanken zijn niet alleen betaalbaar, maar ook stevig en biedt mogelijkheden voor klimplanten.

White wash tuinschermen
White wash tuin schermenVorig kwamen de antraciet grijze houtcomposieten tuinschermen op. Nu zie je dat white wash schuttingschermen ook weer populair zijn. De whitewash schermen geven een prachtig contrast met groene planten. Een andere trend zijn schuttingmatten. Denk aan natuurlijke wilgenmatten en schorsmatten. Een dubbele laag van dergelijke natuurlijke tuinafscheidingen zorgt bovendien voor een geluidsdempend effect, dus meer privacy. Aangezien we deze zomer veel in de tuin willen zitten is privacy een belangrijk item. Voor gedeeltes van de tuin waar privacy minder belangrijk is blijven trellisschermen populair. Deze open schermen zijn voordelig, ideaal voor plekken waar het hard waait in de tuin en via klimplanten krijg je al snel een natuurlijke afscheiding.

Gladde vlonderplanken
Naast de ribbelplank willen steeds meer mensen hardhouten gladde vlonderplanken van bankirai of Bilinga hardhout. Maar pas op. Deze gladde, effen terrasplanken worden spekglad bij neerslag en bij felle zon kan je er niet met blote voeten op lopen. Kortom, een trend die wij niet helemaal begrijpen.

Accu tuingereedschap
Binnen tuingereedschap zien we steeds meer accugereedschap, handig voor kleine en middelgrote tuinen. Geen gedoe meer met verlengsnoeren, dus meteen aan de slag. Naast de accugrasmaaier zie je nu ook accusnoeischaren en accuheggenscharen.

Tuinmeubelen
Binnen tuinmeubelen zijn houten tuinkasten in. Hier kan je tuinkussens en klein tuingereedschap opbergen. Daarnaast zie je dat er steeds meer mooie verf op de markt is om bestaande houten tuinmeubelen op te knappen, bijvoorbeeld door het vergrijzen van tuinbanken. We willen eveneens dit jaar allseason tuinmeubelen, dus duurzame materialen als hardhout, gevlochten wicker tuinstoelen of kunststoffen loungesets. Sommige webshops en winkels hebben in februari nog tuinmeubel opruimingen van modellen van vorig jaar.

Let op in februari en maart zijn er weer vele tuinbeurzen in Nederland. Doe hier alvast inspiratie op voor komend voorjaar. Binnenkort meer tuintrends 2012 op deze blog! Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Schuttinghout.com, de online bouwmarkt voor tuinhout.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.