dinsdag 28 februari 2012

Gazon verticuteren

De natte winter heeft veel gazonnen aangetast. Dit betekent dat ontmossen een must is om over een paar maanden weer een strak gazon te hebben.

Met een elektrische verticuteermachine kan je prima een relatief vlak gazon met niet te veel mos verticuteren. Kies voor een bezine verticuteerapparaat voor meer power. Zowel huren bij de bouwmarkt als online een verticuteermachine kopen is mogelijk, bij koop heeft u deze na 2,5 keer ruim terugverdiend.

Maak zowel horizontale en verticale banen over uw gazon en verwijder daarna al het mos. Desgewenst graszaad bijzaaien. Wij adviseren altijd kunstmest of grasbemesting toe te voegen, het liefst vlak voor een regen bui. Met een strooibak kan je eenvoudig de kunstmest verdelen of zorg voor een strakke werphand.

Over circa 3 weken kunt u beginnen met het maaien van uw gazon. Stel uw grasmaaier de eerste keer niet te laag af. Heeft u tot slot een zeer slecht gazon vol mos dan is het wellicht beter deze geheel te vervangen. Snoei dan eerst uw bomen goed zodat en zorg voor een dikke drainage buis in uw tuin zodat u niet binnen de korste keren weer een mosgazon heeft. Daarna kunt u verder met het oude gras verwijderen, egaliseren en graszoden uitrollen. Zorg altijd voor complete grasrollen (dus de lange kant) langs alle zijkanten.

Verticuteermachine kopen, graszaad bestellen, tuinsprinkler kopen, gazonbesmesting aanbiedingen? Check deze webshop Tuingereedschappen.net en deze webwinkel voor alles op het gebied van Tuinslangen zoals wandslangboxen, slangenwagens maar ook graszaad en tuinbesproeiing.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.